Живописни корабокрушения

сряда, 22 август 2012 г.

Организацията на обединените нации изчислява, че има повече от 3 милиона потънали кораба на дъното на океана.Голяма част от тези кораби може да се намерят и по бреговете на пустеещи плажове, както и коралови рифове по средата на океана или други отдалечени и нецивилизовани места.Вижте някои от най-живописните корабукрошения, които все още могат да се видят по плажовете по цял свят.

Dimitrios, Гърция
Димитриос е известен поради живописното си местоположение на пясъчен плаж.Има много слухове около произхода на кораба и как е заседнал на плажа.Повечето разказват, че корабът е бил използван за контрабанда на цигари между Турция и Италия.



SS Ayrfield Wreck, Австралия
SS Ayrfield Wreck е изцяло стоманен кораб, дължината на който е 79.1 метра.Той е построен във Великобритания през 1911г. и е използван за превоз на военни стоки по време на Втората световна война.


Едуард Боулън, Намибия
Едуард Боулън е кораб, който засяда край бреговете на "Skeleton Coast" на 5 септември 1909г.В момента останките му се крият в пясъка на 1/4 миля от бреговата линия.


Vila Nova de Milfontes
На красивия плаж на Вила Нова де Милфонтес в Португалия се намират останките на един влекач.Местните хора казват, че този холандски кораб, заседнал, докато бягат от бреговата охрана, тъй като кораба е използван за контрабанда на различни стоки.


Панайотис, Гърция
Панайотис е живописно корабокрушение, което може да бъде намерено на белите пясъци на брега на Закинтос, който е един от най-южните острови на Гърция.В момента, това корабокрушени е ценна туристическа атракция, което приветства хиляди туристи всяка година.Корабът е построен през 1937 г. в Шотландия и се разбива през 1980г.


La Famille Express, Търкс и Кайкос
"La Famille Express" e много ръждясал кораб, заседнал преди години в плитчинина в Търкс и Кайкос.В момента върху кораба са изградени импровизирани стълби, което позволява достъп до целия кораб.


Loullia Wreck, Египет
Корабът Loullia е построен в Швеция през 1952г.Неговия последен океански тур е на 29 септември 1981г. когато засяда в рифа Гордън в пролива Тиран.


Вижте и втората част на най-красивите корабокрушения в света

0 коментара:

Публикуване на коментар